RUGVIČKI DOM PREMALI ZA SVE IZLAGAČE I POSJETITELJE

KUD „Tančec“ i ove je godine, u Vatrogasnom domu u Rugvici, organizirao tradicionalnu „Degustaciju i ocjenjivanje domaćih jela i pića“ s područja Općine Rugvice, na kojem sudjeluju rugvički mjesni odbori i udruge koje, osim iz Rugvice, dolaze i iz Dugog Sela i Brckovljana, a ove godine prvi puta su se predstavili i lovci iz LD Strijelac Ježevo te gosti iz KUD-a Jablanovec.

Premda se je u obilju hrane i pića bilo teško snaći i gotovo nemoguće kušati baš sve ponuđene proizvode, stručni ocjenjivački sud je odabrao najbolja jela i pića po kategorijama. Za najbolje u hrani, vinu te uređenju stola proglašeni su Oborovski Novaki. Najboljim vinogradarom proglašen je Željko Panian, podrumarom Marijan Matijević, nagrada za najljepše uređeni stol pripala je „Savskim lađarima“, najbolje buhtle ispekla je Carmen Kunić iz KUD-a „Jablanovec“ čije su članice skuhale i najbolju jačmenu kašu. Najbolju zeljanicu ispekla je Iva Majić iz KUD-a Hrvata BiH Rugvica, najbolji kruh Dario Dodig iz Savskih lađara, njegov kolega iz udruge Siniša Kušeković izabran je za najboljeg vinogradara s područja Općine Rugvica, a Krunoslav Debeljak iz LD Strijelac iz Ježeva dobio je nagradu za najbolje pripremljeni lovački gulaš. U kategoriji vinara ekipno prvo mjesto osvojili su vinari iz Hrebinca.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Općine Rugvica, a imala je i humanitarni karakter jer su se tijekom njenog trajanja prikupljala novčana sredstva za liječenje i nabavku terapeutskih pomagala za malu Rugvičanku Laru Mihaljević.

N.H.M.