Svečanom sjednicom Općinskog vijeća započelo je obilježavanje Dana Općine Rugvica.

Nakon što je pozdravila sve predstavnike Zagrebačke županije, gradonačelnike i načelnike susjednih općina i gradova, općinske vijećnike te predstavnike državne uprave i javnih ustanova, svim prisutnima obratila se predsjednica Općinskog vijeća gospođa Đurđa Artić. Na početku svog govora gospođa Artić uputila je iskrene čestitke svim dobitnicima općinskih nagrada i priznanja jer su oni dobar primjer kako se osobnim radom i zalaganjem može doprinijeti sredini u kojoj živimo.

Načelnik Općine Rugvica, gospodin Mato Čičak u svom govoru osvrnuo se na pozitivna postignuća od konstituiranja novog općinskog vijeća, te posebno istaknuo općinsku odluku o pristupanju Općine Rugvica Lokallnoj akcijskoj grupi Prigorje, podjelu besplatnih udžbenika svim rugvičkim osnovnoškolcima te planove za otvaranje novog dječjeg vrtića.

Od uzvanika, u ime Zagrebačke županije prisutnima se obratio predsjednik Županijske skupštine gospodin Dražen Bošnjaković koji je svim prisutnima čestitao Dan općine te napomenuo kako Zagrebačka županija sve svoje općine i gradove pomaže i sudjeluje u razvojnim planovima i projektima te da će tako biti i u budućnosti.

U sklopu svečane sjednice Općinskog vijeća, dodijeljene su nagrade i priznanja uspješnim učenicima, studentima, sportašima i ostalim pojedincima zaslužnim za promicanje sportskih, tradicijskih, kulturnih i ostalih vrednota rugvičkog kraja .