Stanovnici Rugvice uskoro bi umjesto autobusima Čazmatransa do Zagreba mogli ZET-om. Osnovno što se očekuje od pregovora, koje je započeo gradonačelnik Milan Bandić, a vode ih čelnik Rugvice Mato Čičak i predstavnici ZET-a, jeftiniji je prijevoz građana i češće linije. Podsjetimo, trenutačno je cijena pojedinačne karte Čazmatransa 25 kuna, a mjesečne radničke oko 860 kuna.

ZET je u suradnji s resornim službama Grada i Općine već izradio cjelokupan prijedlog prometno–tehničkih rješenja – kazali su iz Ureda gradonačelnika.

Prema tom prijedlogu, Rugvica bi bila povezana s Kvaternikovim trgom, a autobusi bi vozili na dionici Hrušćica – Ježevo te Hrušćica – Prevlaka čime bi se znatno poboljšala prometna povezanost i na području općine Rugvica, ali i same općine sa Zagrebom. Iz Ureda gradonačelnika su kazali da se još samo čeka suglasnost Općine. Čelnik Rugvice Mato Čičak potvrdio je da se pregovara te kazao da će o svemu uskoro odlučiti Općinsko vijeće.

Zalažemo se za dolazak ZET-a u našu općinu no vodimo pregovore oko troškova. Naime, Općina može cijeli projekt sufinancirati s maksimalno 600 tisuća kuna, no u prijedlogu ugovora od ZET-a stoji da se obvežemo davati subvencije ukoliko trošak ne pokrije prodaja karata. Ta subvencija po prijedlogu može bit i do 2,6 milijuna kuna, a budući da je naš proračun oko 7 milijuna to nam je neprihvatljivo

– kazao je Čičak. Dodao je da se nada da će ZET prihvatiti ugovor kako bi autobusi čim prije mogli prevoziti putnike.

Autor: Stjepan Bubalo, Večernji list