U Restoranu „Ćurak“ u Rugvici 16. lipnja je održana redovita godišnja skupština Nogometnog središta Dugo Selo kojoj su, osim članova skupštine, prisustvovali i izaslanik Nogometnog središta Zagrebačke županije Ivica Mađer, načelnik Općine Rugvica Mato Čičak i predsjednik Zajedice športskih udruga Općine Rugvica Robert Munđer.

Skupštinu je vodio predsjednik Nogometnog središta Dugo Selo Dinko Vulelija koji je u svom izvješću o radu u protekloj godini istaknuo kako je riječ o malom središtu koje, međutim, po svom radu može biti primjer drugima i većima. Vulelija je naglasio visoku razinu suradnje Središta s klubovima koji su u njegovom članstvu te nastojanje Središta da im se pomogne u svakom pogledu, a posebice u rješavanju administrativnih i članskih obveza zbog financijskih problema s kojima su oni bili tijekom prošle godine suočeni. Također je dodao da Središte i dalje raste u svim segmentima te da trenutačno ima na raspolaganju 18 svojih sudaca, a izrazio je nadu da će sljedeće godine imati i delegata u Prvoj ligi. Osim toga NS Dugo Selo vodi ligu veterana za područje Dugog Sela, Sv. Ivana Zeline i Križa, a očekuje se da će sljedeće godine dobiti i vođenje liga prstića i limača. Vulelija je rekao i kako je u tijeku osnivanje selekcije U 12 na razini središta te kako posebni naglasak u budućnosti treba posvetiti školovanju svojih kadrova, a napose trenera. Zaključio je kako ne treba zanemariti i značajnu društvenu i odgojnu ulogu koju provodi Središte i nogometni klubovi jer uključivanjem velikog broja djece u sport preventivno se rješavaju mnogi društveni problemi.

Tajnik Središta Martin Šarić podnio je financijsko izvješće o radu u protekloj godini rekavši da je središte raspolagalo s 37.200 kuna, od čega je najveći dio uprihodovan od članarina klubova i sportskih djelatnika te od kotizacija lige veterana. U istom razdoblju Središte je utrošilo 34.700 kuna.

Skupština je usvojila novi Pravilnik i Poslovnik o radu, usklađen sa Zakonom o udrugama te upozorila klubove – članove Središta da su i oni dužni učiniti to isto.

Jednoglasno je odlučeno da se u članstvo Središta prime Malonogometni klub Rugvica koji radi već petu godinu, a natječe se u 2. HMNL i čija je kadetska momčad prvak Hrvatske, te novoosnovani Veteranski nogometni klub Dugo Selo.

Skupštinu je pozdravio izaslanik Izvršnog odbora NS Zagrebačke županije Ivica Mađer pohvalivši rad Središta te napomenuvši da je došlo do izmjene pravila prema kojima više nije potrebno da nogometni klubovi, ovisno o razini natjecanja, imaju sve pogone, već je potrebno da svaki klub ima tri momčadi mladeži, bez obzira u kojem uzrastu.

Predsjednik ZŠU Općine Rugvica Robert Munđer, također je pozdravio prisutne, te u funkciji ravnatelja OŠ Rugvica ponudio pomoć Središtu i klubovima u korištenju kvalitetnog natjecateljskog i kongresnog prostora kojim raspolaže ova škola.

Načelnik Općine Rugica Mato Čičak istaknuo je kako Općina Rugvica podupire razvoj športa, što je vidljivo i kroz proračun ove općine te s ponosom isaknuo kako Općina Rugvica ima četiri nogometna, odnosno malonogometna kluba, što je u odnosu na druge jedinice lokalne samouprave, najveći broj klubova – članova NS Dugo Selo.