U organizaciji Općinske organizacije HSS Rugvice, 22. lipnja, održana je 4. rugvička biciklijada. Lijepo vrijeme i tradicionalno dobra organizacija, okupili su brojne sudionike koji su danima uoči događanja tehnički pripremali i „glancali“ svoje vozilice, ne bi li se u što boljem svjetlu pokazali na rugvičkim prometnicama, od Rugvice, Novaka, Preseke do Oborova. U biciklističkoj promenadi bilo je i onih najmlađih, kao i onih u poodmaklim godinama, no svi su uspješno savladali zacrtanu rutu, a velika većina onih starijih bicikle vozi već četvrtu godinu za redom.

Još zanimljiviji dio događanja održan je u Oborovu gdje ih je dočekao roštilj i osvježavajući napici, ne bi li se povratile izgubljene kalorije, a potom su uslijedile tradicionalne sportske igre koje su potvrdile sportski duh sudionika, ali izazvale i dosta smijeha jer su, uz standardnu mladu ekipu na čelu s „nepoderivim“ Ištvom iz „naftalina“ ponovo izronili nekada vrhunski nogometaši poput Mancea, Kuleta, Reme, Barbe, Glavine, Gece, Lige, Bluja, Buhe i drugih kojima su „lopte“ već uglavnom postale sastavni dio tijela, a ona nogometna činila im je u ovom slučaju poprilične probleme. U finalnoj utakmici mladih protiv starih, prvo je mladi Filip Barberić svladao svog oca na golu starih, ali je iskustvo i „težina“ starih na kraju ipak prevagnula za pobjedu starih 2:1.

Sportski duh pokazale su i žene koje su povlačile uže. Najprije su mlade „sneje“ bile bolje od onih nešto starijih, ali, također već tradicionalno, titulu su odnijele „deklice“ unatoč vidljivom manjku kilograma u odnosu na preostale dvije ekipe.

Za najmlađe priređeno je skakanje u vrećama, a za one koji nisu sportskog duha priređena je piknik varijanta s dekicama i šetnjom po prelijepom krajoliku LD „Zec
N.H.M.